Top 5 produse FeelOlio in februarie – recomandarile noastre

 De cand am ales sa ne dedicam uleiului de masline si deliciilor italienesti de tot felul, am invatat sa recunoastem si sa apreciem brandurile cu adevarat bune. Am mers pe teren de atatea ori, in intampinarea producatorilor si am legat prietenii cu familiile lor, iar din acestea a iesit la iveala o diversitate de produse, cu arome, gusturi si beneficii deosebite.

Pe toate le gasesti in shop-ul nostru online (www.feelolio.ro), selectate chiar de noi dupa cele mai inalte standarde ecologice si de calitate. Si pentru ca ne place sa impartasim cu toti foodies pasionati de Italia experientele si descoperirile noastre culinare, dar si sa determinam cati mai multi oameni sa iubeasca uleiul de masline adevarat, ne-am gandit sa-ti prezentam produsele noastre preferate in luna februarie:

  1. Uleiul de masline extravirgin Torre Marina Biologico – acest ulei este produs de catre cel mai vechi producator de ulei de masline extravirgin din Puglia si unul dintre cei mai vechi din Italia – familia De Carlo, unii dintre cei mai dragi colaboratori ai nostri. Iubim uleiul pentru aroma lui puternica de maslina verde si notele fructate, pe care poti sa il mananci direct pe paine, asa cum fac copiii familiei De Carlo chiar de la varsta de 1 an. Da o savoare deosebita si pestelui sau salatelor. Bonus, acum are un pret cu 13% mai mic!

kids de carlo

2. Uleiul de masline extravirgin Il Classico – Contrada San Martino  – preferat de restaurantele cu 5 stele +, acesta este unul dintre uleiurile cu cea mai mica aciditate, de doar 0,2%, in conditiile in care uleiul extravirgin are in general un nivel de aciditate de < 0,8%. Si acest ulei este produs de ferma De Carlo, fiind chiar cel mai popular produs al lor datorita gustului echilibrat si persistent. Noi suntem fani uleiuri din masline Coratina, din care este produs si Il Classico, nelipsit din casa noastra. Bonus, il poti cumpara in varianta care ti se potriveste cel mai bine – sticla de 250 sau 500 ml, in ambalaj de 3 L sau pachet avantajos cu 5 L de ulei si punga de faina pentru pizza CADOU!

oliodecarlo2

 

  1. Conserva pomodorini semi-uscate  – ingredientul nostru secret pentru brunch-uri reusite sau pranzuri pe fuga, in combinatii nenumarate. Un alt produs senzational De Carlo, aceste rosii cherry au o dulceata specifica uscarii in soarele de Mediterana si sunt aromate cu ierburi si ulei de masline extravirgin din ferma producatorilor. Nu se compara cu nimic altceva din comert. Bonus, uleiul din borcan poate fi folosit la salate, sosuri sau pentru carnea la gratar – e ca si cum ai cumpara doua produse intr-unul !

cherry4

     4. Crema de anghinare   – preparata de ferma De Carlo pentru pasionatii de gusturi rafinate, crema de anghinare este ideala pentru bruschete sanatoase, sanwich-uri delicate, in risotti si pizza sau langa branzeturi de tot felul – versatilitatea acestei paste e motivul pentru care o adoram si devoram constant. Ca toate conservele De Carlo, e produsa din ingrediente naturale, culese proaspat si preparata cu cel mai bun ulei de masline De Carlo. Bonus, crema de anghinare e acum la 30% reducere!

5. Ulei de masline extravirgin Felice Garibaldi  – am lasat la urma recomandarea noastra speciala, uleiul care l-a impresionat pe Morgan Freeman. Intr-o vizita de lucru in orasul Matera, actorul a gustat uleiul Felice Garibaldi in restaurantul Don Matteo si s-a indragostit pe loc. A cumparat tot atunci 6 sticle din uleiul produs de fabrica de Carlo, pentru a se bucura si acasa de gustul sau complex si aromele picante. Daca nici Morgan Freeman nu va convinge, atunci nu stim cine. În plus, este un ulei premiat și recomandat de Presidio Slow Food Italia.

     oliodecarlo3

Luna aceasta, am ales sa va recomandam doar o parte dintre produsele De Carlo pe care le avem in shop din respect pentru munca anevoioasa a acestei familii care poarta pe umeri responsabilitatea grea care vine odata cu mostenirea unui afaceri inceputa in anii 1600! Ferma De Carlo exista inca de atunci, inconjurata de maslini cu trunchiuri rasucite ridicandu-se din pamantul rosu si frunzele argintii stralucind inspre cerul albastru din Bari. Noi le-am vizitat ferma si fabrica in anul 2014, am fost impresionati de curatenie, de relatiile armonioase pe care le au cu angajatii si familia, de rigurozitatea cu care produc uleiul de masline si am fost cuceriti pentru totdeauna.