Spaghetti cu vongole | FeelOlio

Spaghetti cu vongole

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ingrediente:

2 catei ustoroi

8 rosii cherry uscate

jumatate ardei iute

jumatate legatura patrunjel

160 gr spaghetti

ulei de masline extra-virgin Bellini( http://www.feelolio.ro/shop-online-10/ulei-masline/bellini-500.html)

2 linguri pasta rosii uscate

300 gr vongole

un pahar vin rose’

Spaghetele cu vongole  sunt un preparat apreciat în mod deosebit în întreaga lume. În ultimul timp, aceste paste sunt foarte simple și celebrează sucul și savoarea scoicilor și, gătite bine, sunt un preparat delicios, cu stil și reconfortant care merge direct la țintă de fiecare dată. Cheia succesului la scoicile  vongole este de a avea totul pregătit înainte de a începe prepararea, pentru că totul va fi gata în doar câteva minute după ce începeți. Ne dorim paste perfect fierte, scoici abia deschise și asezonare pe loc după gusturi – poate sună simplu, dar pentru a putea face asta trebuie să vă concentrați. Astfel, pentru început, decojiţi şi tăiaţi usturoiul în felii fine, tăiați roşiile în patru, apoi rupeți separat ardeiul iute uscat, scuturaţi-l şi scoateţi seminţele şi tocaţi-l fin sau zdrobiți-l (va trebui să verificați cât de iuți sunt ardeii, pentru că diferă). Tăiați foarte fin tulpinile de pătrunjel, apoi tocaţi mare frunzele şi lăsați-le la îndemână pentru mai târziu. Fierbeţi spaghetele în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Cu aproape 5 minute înainte de a fi gata, puneţi o tigaie mare la foc puternic. După 2 minute, adăugaţi ulei de măsline de la BELLINI, urmat rapid de usturoi, roşii, ardei iute, tulpinile de pătrunjel şi pasta de roşii uscate la soare. Agitați apoi adăugaţi scoicile (nu uitaţi să le atingeţi pe cele care sunt deschise şi, dacă nu se închid, aruncaţi-le) şi după 30 de secunde adăugaţi vinul. Puneți capacul timp de 1 minut, apoi îndepărtați-l astfel încât să puteţi vedea scoicile deschizându-se și vinul evaporându-se. Dacă ați respectat timpii corecți, pe măsură ce se deschid scoicile (aruncându-le pe cele care rămân închise), puteți să scurgeți pastele şi să le adăugați deasupra, cu frunzele de pătrunjel tocat şi câțiva stropi de ulei de măsline extravirgin. Amestecaţi bine totul apoi gustaţi sosul – nu ar trebuie să aibă nevoie de condimente datorită scoicilor, dar întotdeauna este înţelept să verificaţi. După ce puneți pastele în mod egal în două vase calde, apoi scoicile şi tot sosul acela minunat, nu vă mai rămâne decât să vă înfruptați din ele!

Sursa: http://www.jamieoliver.com/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Nici un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest mesaj se va inchide peste 20 s
Ajax Loading