Schimbă obiceiul, gătește cu cel mai bun ulei de măsline extravirgin

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Un studiu publicat de Duke University a arătat că mai mult de 40% din acțiunile noastre zilnice au la bază obiceiuri, nu decizii. Un stil de viață sănătos e o sumă de obiceiuri sănătoase. Sunt o mulțime de metode și, desigur, nu e tocmai de simplu. De exemplu, să folosești în bucătărie ulei de măsline e un obicei cu efecte benefice pentru toată familia. Te provocăm să-l adaugi pe lista ta de obiceiuri sănătoase.

Se spune că nu poți distruge un obicei, poți doar să-l schimbi cu un altul. Imaginează-ți cum ar fi dacă, pentru următoarele 30 de zile, să zicem, ai înlocui uleiul de floarea soarelui(din salate, orez, etc) si uleiul de masline din supermarket  cu uleiul de măsline extravirgin. De ce să faci asta și cum să reușești să creezi acest obicei?

Primul pas: schimbă rutina.

Obiceiurile se formează în trei faze: o reamintire a nevoii, o rutină și o recompensă.  Dacă vrei să schimbi un obicei, trebuie să păstrezi neschimbate nevoia și recompensa, în timp ce  înlocuiești în proces doar o singură variabilă: rutina.

Încearcă să păstrezi nevoia – folosirea uleiul la gătit, și locul sau recipientul cu care te-ai obișnuit. Schimbă doar rutina: folosește uleiul de măsline. Vei trece prin aceiași pași când vei găti și va rămâne plăcerea mâncării gustoase (mai sănătoasă și mai delicioasă ca înainte). Ca în cazul oricărui alt obicei instalat, dacă reușești să identifici impulsul (imboldul) și recompensa (beneficiile), va fi mai ușor să schimbi rutina. Alteori, însă, e nevoie și de un alt ingredient esențial: încrederea.

“Sădeşte un gând, culege o acţiune. Sădeşte o acţiune, culege un obicei. Sădeşte un obicei, culege un caracter. Sădeşte un caracter, culege un destin.”

Stephen Covey

Pasul 2: fii informat și testează.

Pași mici și siguri. Avem nevoie să implementăm mai mult din cât citim, avem nevoie de măsuri concrete pentru a ne îmbunătăți alimentația și stilul de viață. Lista proprietăților terapeutice și profilactice în care uleiul de măsline extravirgin este recomandat tot crește (îmbunătățește activitatea și sănătatea inimii, a creierului, a pielii, a oaselor, previne cancerul, reduce inflamațiile și riscul de diabet etc.). Beneficiile uleiului de măsline sunt cunoscute și apreciate în întreaga lume, majoritatea dintre ele fiind redescoperite odată cu promovarea dietelor mediteraneene despre care se vorbește atât de mult în ultima vreme.

Acum, că ți-am reamintit de beneficii, ar mai fi doar un pas care să te convingă să încerci: o serie de informații cu privire la brandurile recomandate, pentru a ști ce fel de ulei de măsline ar trebui să alegi, care e diferența dintre sortimente sau care sunt cele mai bune uleiuri de măsline pe care le poți găsi în România.

Există o întreagă ierarhie a uleiurilor de măsline și, în această fază, te ajută cel mai mult să știi cum să citești eticheta:

  1. Uleiuri virgine
  • ulei de măsline extravirgin
  • ulei de măsline virgin sau fin
  • ulei de măsline virgin obișnuit
  • ulei de măsline virgin lampant (cu gust mediocru)
  1. Ulei brut din pastă de măsline
  2. Ulei rafinat din pastă de măsline
  3. Ulei din pastă de măsline

Începe cu unul din cele mai bune uleiuri de măsline din lume, anul acesta Italia și Spania au obținut cele mai multe premii. Câteva dintre ele sunt prezente și la noi în magazin, dacă vei căuta o aromă delicată de măsline, atunci recomandarea noastră ar fi uleiul de măsline extravirgin organic FINCA LA TORRE SELECTION ARBEQUINA, care a fost recunoscut internațional ca fiind unul dintre cele mai bune uleiuri de măsline din lume.

 

Dacă vrei să testezi, începe cu Olivastro, un ulei de măsline extravirgin biologic din Italia, premiat și el, cu o aromă ușor picantă, plăcută și bine echilibrată.

E posibil ca oricare din ele să-ți placă din prima clipă, cum povestește draga noastră Ioana sau să testezi mai multe variante până vei ajunge la una care să fie potrivită gusturilor tale. Dacă subiectul acesta e nou pentru tine, nu te lăsa descurajat de gama variată, te ajutăm noi să alegi. Astfel putem să transmitem și mai mult din povestea din spatele fiecărui producător de ulei de măsline.

Așteptăm să ne spui dacă ai acceptat provocarea noastră și cum a fost experiența construirii acestui obicei pentru tine :)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.