Risotto alla milanese: la ricetta tradizionale

Ingrediente:

  • 2 căni de orez special pentru risotto
  • 3 căni supă de pui
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapă mica
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 linguriţă de şofran
  • 1 lingura de unt
  • 50 grame de parmezan ras
  • piper

Preparare:

  1. Se toacă ceapa fin. Se rade parmezanul. Se încălzeşte supa.
  2. Puneti 3-4 linguri de ulei de masline Feelolio  într-o tigaie adâncă sau cratiţă şi adăugaţi ceapa. După ce s-a înmuiat ceapa, adăugaţi şofranul, iar după un minut şi orezul. Amestecaţi orezul continuu timp de 4-5 minute până când devine translucid. Stingeţi totul cu putin vin alb şi  3 cani de supă fierbinte. Lăsaţi să fiarbă descoperit la foc mic si daca mai este nevoie mai turnati cate putina apa.
  3. Fierbeţi orezul timp de aproximativ 20 de minute, completând treptat cu supă şi amestecând din când în când, până când orezul a fiert, este cremos dar cu miezul al dente.
  4. Adăugaţi untul, parmezanul ras, puţin piper proaspat macinat şi amestecaţi.

Serviti cu un pahar de vin alb sau prosecco !