Pâine și ulei de măsline: combinația perfectă

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Știați că, la micul dejun, o felie de pâine cu ulei de măsline aduce multe beneficii ?

Pâinea cu ulei este opțiunea preferată de multe persoane, inclusiv la micul dejun. Este o alegere clasică a dietei mediteraneene, care s-a răspândit în întreaga lume și care, fără îndoială, place foarte mult.

Este chiar așa de sănătos precum se spune? Este un aliment care îngrașă? Este bine să mănânc în fiecare zi pâine cu ulei?

Răspunsul la toate aceste întrebări este foarte simplu: puteți să mâncați fără probleme, deoarece este un aliment sănătos, care vă îmbunătățește, de asemenea, performanța fizică și intelectuală. 

În continuare, vă vom dezvălui 5 motive pentru care ar trebui să începeți să consumați la micul dejun (dacă nu o faceți deja) o lingură de ulei de măsline extravirgin cu o felie de pâine, de preferință integrală.

Pâine și ulei de măsline: 5 motive pentru a mânca în fiecare zi

Dacă aveți puțin timp la dispoziție dimineața, puteți fi siguri: o felie de pâine cu ulei de măsline, un fruct și o cafea pot fi „colacul de salvare”.

De asemenea, dacă vi se face foame în cursul dimineții sau când ajungeți acasă doriți să luați o gustare sănătoasă, pâinea cu ulei ar putea fi iarăși o soluție adecvată.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de unele aspecte simple, cum ar fi:

  • Alegeți întotdeauna ulei de măsline extravirgin. 
  • Evitați pâinea albă sau cea din făină albă rafinată.
  • Căutați mereu opțiunile cele mai naturale: pâine de secară, de ovăz, cu semințe sau de grâu cu bob întreg și integrală.
  • Rețineți că nu trebuie să mâncați pâine cu ulei la toate mesele de peste zi: trebuie să păstrați un echilibru (o felie de pâine, o dată sau de două ori pe zi este cantitatea corectă).

A sosit momentul să vă explic de ce această combinație de alimente este atât de sănătoasă pentru organism.

1. Alimentul complet, care nu îngrașă

Pe lângă faptul că este delicioasă, pâinea cu ulei de măsline conține o serie de elemente nutritive esențiale pentru sănătate.

Cu o singură felie, organismul dumneavoastră va avea parte de un aport de carbohidrați, vitamine B1, B2, B6 și B9, precum și de fier, magneziu, zinc și potasiu. Toate acestea fără nicio urmă de grăsimi saturate.

2. Pâinea cu ulei de măsline pentru detoxifierea ficatului

  • Dacă faceți parte dintre acele persoane care nu reușesc să bea dimineața un pahar de apă cu lămâie, atunci încercați o felie de pâine cu ulei.
  • Aceasta va ajuta la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, datorită aportului mare de vitamina E și antioxidanți. De asemenea, optimizează funcția hepatică, favorizând acțiunea depurativă.

 

3. Un remediu antidepresiv

Uleiul de măsline conține polifenoli, grăsimi mononesaturate și antiinflamatoare, care conferă o stare de bine, prin creșterea nivelului de endorfină.

Astfel, vă veți simți mai bine pentru că acest produs face bine organismului dumneavoastră, inimii și celulelor, prin faptul că încetinește oxidarea.

Dacă doriți să începeți ziua cu dreptul, nu mai stați pe gânduri: mâncați o felie de pâine cu ulei de măsline. Este absolut delicioasă!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.