Meniul de ulei de masline extravirgin(EVO) – from HOME

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Fiecare ulei de măsline extravirgin se distinge prin intensitatea aromei sale fructate (ușoară, medie, intensă). În funcție de soi, de teritoriu, de expunerea solului, de anul recoltei, de metoda de colectare, de linia de producție (unul sau mai multe soiuri), de sistemul de presare (chiar dacă în prezent mulți ca noi preferă presarea la rece și la ciclu continuu), fiecare producător de ulei de măsline extravirgin reușește să creeze un produs unic.
Nu există două uleiuri de măsline extravirgine din soiul Itrana sau Carolea, provenind de la doi producători diferiți, care să fie identice la gust. Având acest concept foarte bine clarificat și cunoscând bine tipul de meniu și ingredientele care îl compun, puteti începe să va pregătiti meniul de uleiuri from HOME pornind de la cele trei niveluri de intensitate.
crama 20
Dintre meritele principale ale unui ulei, cel mai important este aroma fructată: o aromă plăcută, care amintește de mirosul și gustul unui fruct sănătos, proaspăt și cules la maturitate, care este specifică uleiurilor de măsline extravirgine. Aroma fructată este determinată în principal de soi, de gradul de coacere a măslinelor și de zona geografică de cultivare.
Aroma fructată ușoară: Uleiuri delicate, cu arome subtile, note amare și picante absente sau abia simțite
Aroma fructată medie: Uleiuri aromate, lejere, complexe, cu un gust ușor amar și picant
Aroma fructată intensă: Uleiuri dense, parfumate și cu un gust puternic, cu note picante și amare, chiar evidente
Cum alegem uleiurile de masline pentru acasa
 În afară de intensitate și de zona de origine, urmatorul indicator cheie in identificarea unui ulei de masline de calitate este nivelul de aciditate, care marcheaza prezenta acizilor grasi liberi in ulei si ii afecteaza gustul. Uleiul de masline este cu atat mai bun, cu cat nivelul de aciditate are un procent mai mic. Conform standardelor IOOC – International Olive Oil Council, uleiul de masline extravirgin nu trebuie sa depaseasca un nivel de aciditate de 0,8 %.

Alege sticla potrivita

Evita din start uleiul de masline depozitat in sticle de plastic, care ii altereaza proprietatile. Il recunosti pe cel de calitate dupa sticlele colorate care il feresc de lumina ce il poate oxida – uleiul extravirgin este sensibil la lumina, care ii distruge antioxidantii fragili si il rancezeste.

Degusta inainte

Uleiul de masline se degusta si se apreciaza la fel ca vinul, iar testarea lui inainte de cumparare te poate ajuta sa il recunosti pe cel de top. Fii atent la miros, consistenta, culoare si gust. Culoarea poate fi orice nuanta intre galben verzui si verde deschis, dar in nici un caz nu ar trebui sa fie alb sau limpede (acest lucru inseamna ca uleiul este rafinat si nu provine din prima presare). Gustul si mirosul pot sa difere in functie de sortiment, insa indiferent de tipul de ulei de masline, atunci cand il degustati trebuie sa simtiti senzatia ca este pur si natural.

Pretul conteaza

Chiar daca esti tentat sa faci economii si sa alegi ofertele cu pret avantajos, evita sa faci acest lucru in cazul uleiului de masline. O sticla de 500 ml de ulei de calitate nu costa mai putin de 40-50 lei si cu cat pretul e mai ridicat, cu atat probabilitatea de a fi falsificat e mai redusa. Fii atent si la pret, este un bun reper in alegerea uleiului de masline.

Cumpara din magazine in care ai incredere

E important ca cei care comercializeaza ulei de masline sa nu il trateze ca pe un simplu produs pentru vanzare, ci ca pe un aliment esential al alimentatiei zilnice. Un magazin de incredere nu vede in tine doar un client – interactioneaza si iti impartaseste propriile experiente culinare, cauta si selecteaza mereu doar produsele care indeplinesc cele mai stricte criterii de calitate. Daca magazinul distribuie ulei de masline produs in ferme mici sau de catre producatori artizanali, cu care au o relatie apropiata, atunci ai de-a face cu furnizori care trateaza corect uleiul si pe cei care il produc.

Va sugeram sa cautati uleiurile de la micii producători de ulei de măsline extravirgin, uleiuri care sunt păstrate în cămară și nu se regăsesc pe rafturile supermarketurilor. Puteti incerca pentru inceput dintr-un singur soi de masline(MONOCULTIVAR) sau din mai multe soiuri(BLEND).
Meniul de uleiuri trebuie să creeze senzația unei călătorii cu gustul și cu imaginația pentru cei care îl consultă, noi va sugeram sa căutati astfel de uleiuri, fabricate dintr-un singur soi sau din mai multe, din întreaga Italie și cu intensități diferite ale aromei fructate, care să se potrivească perfect cu ingredientele principale ale meniului dvs, pe cei mari si pentru cei mici.
Chiar daca sunteti vegan, lacto-vegetarian and so on va recomandam sa aveti in casa cel putin 2 sticle cu ulei de masline extravirgin, unul cu o aroma fructata usoara pentru cei mici, pentru salate, peste si unul de intensitate medie sau intensa pentru celelalte preparate(carne, dressing pentru orez, paste, creme, supe creme, sandwich-uri, etc.)
În Italia sunt peste 500 de tipuri de soiuri de măsline și sute, dacă nu chiar mai mulți, de mici producători care fac din calitate un crez. Așadar, există o lume pe care o putem explora împreună. Nu o listă fotocopiată, ci o căutare minuțioasă a excelenței și a produselor de nișă.
 
#uleidemasline#feelolio#sanatate#gourmet#delicatesuri
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.