Ulei de masline extra virgin HIGH QUALITY - MASIA EL ALTET - WORLD'S BEST OLIVE OIL - NOU IN SHOP | FeelOlio

Ulei de masline extra virgin HIGH QUALITY – MASIA EL ALTET – WORLD’S BEST OLIVE OIL – NOU IN SHOP

Availability: Stoc epuizat

Acest ulei elegant este ideal pentru legume la gratar, carne, peste, ciuperci la gratar, supe de legume mixte, salate, paste, rissoto, etc.

81.00 lei TVA inclus

Stoc epuizat

Cod Produs: SE06 Categorie:
  • Caracteristici
  • Recenzii (0)
  • Regiune de provenienta
Regiunea

Spania

Volum

500 ml

Tip ulei

Extravirgin PREMIAT – EDITIE LIMITATA

Aciditate

0,08 %

Aroma

Fructat mediu

Varietate masline

60% Picual, 20% Arbequina, 20% Alfarenca, Blanqueta and Genovesa

Gust

Dulce și dens, cu o spiciness foarte echilibrat , usor picant, note de iarba cosita de o mare complexitate; note de citrice, banane verzi, anghinare, rosii verzi și alte nuanțe spontane, secundare.

Miros

Note de iarbă proaspăt cosita, grâu, orz de primăvară, ovăz verde, note de banane și prune verzi, frunze de smochin, arome de migdale verzi, mere și piersici, rosie verde si citrice.

Polifenoli

589 mg/kg

Perioada de recoltare

Noiembrie – Decembrie

Altitudine

300 m

Metoda de extractie

Ciclu continuu mixt, in 12 ore de la recoltare

Metoda de recoltare

Manual, presat la rece

Zona productie

Spania

Despre producator

Recomandat de Chef Mr.Joel Robuchon(27 Stele Michelin around the world) folosind „Masia el Altet” in exclusivitate ” For the best olive oil in the world, Bravo”, Tomas Donso (Patria Restaurant) – 1 Michelin Star, Mr. Ferran Adria(El Bulli) – al – 10 – lea premiu consecutiv pentru cel mai bun restaurant din lume, Mr.Andoni Luis Aduriz(Mugaritz) – al – 3 – lea cel mai bun restaurant din lume – 3 Michelin Stars, Mr. Quique Dacosta(El Poblet) – 3 Michelin Stars, Mr.Franqois Geurds(Ivy Restaurant) – 1 Michelin Star, Mr.Franqois de Potter( Le Trinite) – 1 Michelin Star, Mr.Juan Mari Arzak – al – 5 – lea cel mai bun restaurant din lume – 3 Michelin Stars. Masía el Altet este o fermă rustică, construită în secolul al XVII-lea, catalogată de comunitatea Valencia drept „Clădire aflată în patrimoniul cultural al comunității”. Proprietarul fermei rustice, economistul şi auditorul Jorge Petit, a dezvoltat această afacere plecând de la pasiunea sa pentru agricultură. Culturile noastre respectă tradiţia agricolă de pe vremea măslinilor centenari din cadrul fermei noastre. Inițial, uleiul de măsline a fost vândut în Italia și, datorită calității excepționale obținute, s-a decis îmbutelierea uleiului de măsline extravirgin atât de apreciat. Uleiul a fost atât de bine primit, încât Jorge Petit a început să participe cu noul produs la multe concursuri dedicate uleiului de măsline, devenind cea mai premiat ulei de măsline extravirgin din lume. Măslinele sunt recoltate la așa-numitul nivel de maturitate „PRE-VERAISON” (momentul când gustul și aroma măslinelor se află la parametri ideali), cu ajutorul unor maşini care scutură trunchiul, permițând fructelor să cadă în umbrele „întoarse”. Recoltarea are loc pe o perioadă scurtă de timp, pentru a obţine un produs de calitate uniformă. Urmează etapa de presare imediată și consecutivă. Recolta este monitorizată în permanență, pentru ca fructele să se afle în stare impecabilă. În esență, soluția pentru a obţine un ulei de „calitate excepțională” este de a monitoriza în mod constant produsul pe parcursul tuturor etapelor de procesare.

Acest mesaj se va inchide peste 20 s
Ajax Loading
?> ?> ?>