Muştar cu fructe – deşi combinaţia de fructe şi muştar pare neobişnuită, este folosită încă din secolul al XIV-lea, când în Italia s-a inventat „mostarda di frutta”. Bucăţi de fructe conservate în sirop dulce se amestecau cu muştar şi erau servite la preparate din carne roşie şi vânat. Se spune că aceste muştaruri erau favoritele ducilor de Milano. Printre aceste muştaruri se regăsesc variante ce includ mere, caise şi ghimbir, fructe de pădure, merişoare, lămâie, portocală şi miere, ananas şi miere. Este folosit ca un chutney şi este originar din oraşul Cremona, situat în Lombardia. Unele surse indică faptul că sursele sale ar proveni încă din timpul Imperiului Roman şi că ar fi una dintre metodele antice de conservare a fructelor. Se serveşte la porc făcut la cuptor, şuncă, carne fiartă, porcă sărat şi afumat, curcan, pulpă de miel, vânat şi brânzeturi. Are mai multe variante:
– agrumi (citric) – merge bine cu brînză, mai ales ricotta şi mascarpone
– frutta mista (mixt) – este preparat cu portocale, lămâi, tangerine, mere, pere şi smochine şi se potriveşte bine cu brânzeturile maturate, cu gust puternic, şi la preparatrle cu carne.
Nici un comentariu.