Faina Manitoba 1 kg - Ideala pentru panettone, cozonac, paine sau focaccia - NOU IN SHOP | FeelOlio

Faina Manitoba 1 kg – Ideala pentru panettone, cozonac, paine sau focaccia – NOU IN SHOP

Availability: Stoc epuizat

Faina speciala recomandata pentru briose, panettone, cozonac, paine sau focaccia. Faina Manitoba este o faina care se obtine dintr-o specie de grau semi-dur, cunoscut pentru continutul sau ridicat in glutenina si gliadina. Aceste doua peptide, cand sunt activate in prezenta apei, produc glutenul, o proteina elastica care incorporeaza gazul de dospire, permitand cresterea aluatului, cu formarea de bule in structura painii.
Faina Manitoba este utilizata si la prepararea Seitan, un aliment care mai este cunoscut si sub denumirea de carne vegana. Uneori, in special pentru produsele de patiserie, pentru ca aluatul sa fie cat mai perfect este indicata utilizarea fainii Manitoba alaturi de alte tipuri de faina, mai slabe din punct de vedere al cantitatii de gluten.

15.00 lei TVA inclus

Stoc epuizat

Cod Produs: SE85 Categorie:
  • Caracteristici
  • Recenzii (0)
  • Regiune de provenienta
Sugestii de utilizare

Faina speciala recomandata pentru briose, panettone, cozonac, paine sau focaccia.

Caracteristici

Faina Manitoba are un indice de 380-400 W, fata de o faina obisnuita care are un indice de 130-180 W. Permite o dospire indelungata a aluatului de pana la 24 de ore, cu o cantitate minima de drojdie ( 1 g drojdie per kilogramul de faina). Dospirea indelungata asigura gust si aroma painii.

Acest mesaj se va inchide peste 20 s
Ajax Loading