Faina Manitoba 1 kg – Ideala pentru panettone, cozonac, paine sau focaccia – NOU IN SHOP
Availability: Stoc epuizat
Faina speciala recomandata pentru briose, panettone, cozonac, paine sau focaccia. Faina Manitoba este o faina care se obtine dintr-o specie de grau semi-dur, cunoscut pentru continutul sau ridicat in glutenina si gliadina. Aceste doua peptide, cand sunt activate in prezenta apei, produc glutenul, o proteina elastica care incorporeaza gazul de dospire, permitand cresterea aluatului, cu formarea de bule in structura painii.
Faina Manitoba este utilizata si la prepararea Seitan, un aliment care mai este cunoscut si sub denumirea de carne vegana. Uneori, in special pentru produsele de patiserie, pentru ca aluatul sa fie cat mai perfect este indicata utilizarea fainii Manitoba alaturi de alte tipuri de faina, mai slabe din punct de vedere al cantitatii de gluten.
15.00 lei TVA inclus
Stoc epuizat



- Caracteristici
- Recenzii (0)
- Regiune de provenienta
Sugestii de utilizare | Faina speciala recomandata pentru briose, panettone, cozonac, paine sau focaccia. |
---|---|
Caracteristici | Faina Manitoba are un indice de 380-400 W, fata de o faina obisnuita care are un indice de 130-180 W. Permite o dospire indelungata a aluatului de pana la 24 de ore, cu o cantitate minima de drojdie ( 1 g drojdie per kilogramul de faina). Dospirea indelungata asigura gust si aroma painii. |
Nici un comentariu.