Fusilli cu roșii uscate

Aceasta rețetă are la bază roșii uscate, obținute din roșii cherry coapte și tari la atingere, tăiate în două pe lungime, uscate la soare, după ce au fost presărate cu puțină sare și conservate în mod natural sau în ulei de măsline extravirgin.

– 350 grame de paste proaspete sau de casă, fusilli

– 100 grame de roșii uscate

– 1 cățel de usturoi

– 4 linguri de ulei de măsline extravirgin

– 40 grame de Parmigiano Reggiano ras

– 10 grame de busuioc

– 10 grame de sare

  1. Într-o tigaie se călește usturoiul după care se îndepărtează. Se pun roșiile uscate, se taie fâșii și se adaugă în tigaia unde a fost călit usturoiul.
  2. Roșiile uscate se gătesc timp de aproximativ 5 minute, apoi se adaugă busuiocul și se lasă pentru alte 5 minute, adăugând puțină apă de la paste.
  3. Pastele se fierb în apă sărată timp de 10 minute, se scot și apa în care au fiert se toarnă peste roșiile din tigaie, se asezonează cu sare, se amestecă timp de un minut și se adaugă o cantitate frumușică de parmezan și, după gust, chiar un ardei iute si ulei de masline extravirgin. Nu vă mai rămâne decât să le serviți.