Focaccia de Puglia

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Focaccia de Puglia, numită și turtită, se face cu ingrediente de bază, precum apă, făină și ulei, și apoi este îmbogățită cu roșii și, adesea, măsline. Focaccia mai este denumită și de Bari.

400 grame de făină

30 centilitri de apă

150 grame de făină de grâu dur sau de griș

150 grame de cartofi

150 grame de maia primară

2 linguri de sare

4 linguri de ulei de măsline extravirgin

15 roșii de Pachino

1 lingură de oregano uscat

  1. Se spală cartofii, se pun într-o oală, se acoperă cu apă rece și se fierb. Între timp, se cerne făina într-un vas mare, se adaugă zahărul și uleiul, se face o fântână și se adaugă drojdia și o treime din apă. Se dizolvă drojdia. Se unesc făina și cartofii fierți, decojiți și zdrobiți, sarea și restul de apă și se frământă viguros, transferând apoi aluatul pe un fund și continuând frământarea până când devine elastic, bine închegat și destul de greu. În cazul în care este prea moale, mai adăugați puțină făină. Dacă aveți o mașină de frământat, lucrați aici toate ingredientele. Se formează o minge, se face o tăietură în formă de cruce și se lasă la crescut în cuptorul oprit cu lumina aprinsă timp de 3 ore.
  2. După ce au trecut cele 3 ore, aluatul de focaccia de Puglia se ia de la crescut, se așează pe un plan presărat cu făină, se formează un dreptunghi cu vârful degetelor, care se pliază, și se lasă din nou la crescut timp de încă 3 ore. După cele 3 ore, se unge cu puțin ulei o tavă în care încape focaccia (tava de la aragaz se potrivește foarte bine), se ia aluatul și se întinde tot cu vârful degetelor, creând în același timp adâncituri pe suprafață. Într-un borcan cu capac pregătiți o emulsie din 80 ml de apă și 3 linguri de ulei. Închideți borcanul și zbateți puternic. Distribuiți emulsia pe focaccia, masând aluatul. Lăsați focaccia să crească timp de o oră în cuptorul oprit.
  3. Se spală roșiile și se taie în două. Se așează pe focaccia cu partea tăiată în jos, se adaugă sare și se presară cu oregano și se lasă din nou la crescut, până își dublează volumul. Se preîncălzește cuptorul la 230 °C, în mod static, așezând un vas cu apă în interiorul acestuia (aburul generat va face focaccia mai moale), se introduce focaccia timp de 20-25 de minute (în funcție de cuptor), reducând temperatura la 200 °C, după 10 minute.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.