Câteva rânduri din multe gânduri….. În loc de carte poștală din concediu.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Îndrăgostiți de uleiuri premiate, adevărate, rare

În concediu, indiferent de împrejurări, își face loc mereu și un moment de analiză și recunoștință. Te deconectezi și te relaxezi, în timp ce gândurile creionează în lumea lor niște concluzii a unui an, a unor ani cu străduință și drag de a avea grijă de sănătatea familiilor noastre. Sunt trei ani de când ne-am îndrăgostit iremediabil de un ulei de măsline prețios, care ne-a făcut să ne dorim să-l aducem și prietenilor din țară. Eram la Puglia, Italia, într-un restaurant minunat. De atunci a pornit totul, și ne-am tot îndrăgostit de uleiuri premiate, adevărate, rare.

Au tot urmat călătorii în regiunile Italiei, în care ne-am tot documentat, am participat la târgurile de profil, am vizitat producătorii de ulei de măsline, ne-am bucurat să le ascultăm poveștile, să le vizităm livezile, să surprindem în fotografii și video-uri autenticitatea proceselor de producție, să stăm în casele lor și la mesele lor. Ne-am bucurat să cunoaștem și să ne împrietenim cu fondatori ai ghidurilor internaționale pentru uleiuri de măsline și am făcut împreună o promisiune că se poate, că uleiurile adevărate de măsline există și lumea trebuie să știe despre ele, iar pentru cine are ochi să le vadă, sunt chiar la îndemână. În tot acest timp am învățat că este important pentru noi toți să privim uleiul nu ca pe un simplu produs, ci ca pe un aliment esențial al alimentației zilnice, component principal al dietei mediteraneene, care a fost definită în 2010 de UNESCO drept patrimoniu cultural imaterial al umanității.

Vestea bună e că pe pământ există încă suficiente alimente adevărate, hrănitoare și delicioase. Trebuie doar să știți unde să le căutați.

Larry Olmsted în cartea lui, Real Food Fake Food

Vă îndemnăm să fiți conștienți și atenți, și indiciile apar în cale. Dăruiți-vă dreptul de a încetini ritmul cotidian, alocați timp meselor în familie și mișcării în natură. Nu abandonați bietul mic dejun în graba dimineților și găsiți energie să inventați rețete noi.

Suntem convinși că, de-a lungul anilor, nu a fost ușor să alegeți perfect, să faceți slalom printre tentații și alimentele de pe piață care se declară bio, dar sunt departe de a fi așa…Aplaudăm de fiecare dată când ne spuneți că ați renunțat de mult și de tot la uleiul de masline din supermarket în favoarea celui adevarat de măsline, și suntem mândri că nu uitați acum să citiți eticheta de pe uleiul de măsline ca niște experți adevărați. Ne sunteți tare dragi când vă bucurați pe cât ne bucurăm noi de noutățile pe care le aducem periodic în Iași, de la prietenii noștri producători ai celor mai premiate uleiuri de măsline.

Știm că vă doriți ce e mai bun pentru familiile voastre, de aceea deschidem lista cu dorințe, în cazul în care sunt produse pe care noi vi le putem aduce. Vă încurajăm să ne scrieți :)

 În curând vom diversifica curajos rafturile magazinului online cu produse cosmetice bio și cu cele mai alese vinuri și prosecco din inima Italiei, tot la recomandarea voastră.

Și, printre toate acestea, da, de pe acum, ca să ne menținem mai ușor entuziasmul după concediu, începem pregătirile pentru cadourile de Crăciun, pentru familie, prieteni și corporate.

Cu vorba suntem la un click/apel distanță, și cu fapta (livrarea) la un click și 24 de ore de voi !

Vă mulțumim pentru fiecare rând pe care ni-l scrieți, pentru fiecare telefon, e-mail și că sunteți alaturi de noi :)

Cu drag de voi, din spatele rândurilor,

Eliza și Ștefan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.