Ulei de masline extravirgin Villa Magra Grand Cru - Toscana Flavour - Best olive oil in the world - 500 ML | FeelOlio

Ulei de masline extravirgin Villa Magra Grand Cru – Toscana Flavour – Best olive oil in the world – 500 ML

Availability: În stoc

Aroma: fresh de iarba proaspat cosita, note puternice de carciofi, migdale crude, imbogatit cu note florale de cireșe amare care dau naștere unui buchet extrem de complex.

Un ulei de masline extravirgin ideal pentru a contracara componenta dulce de cartofi, fasole, năut și supe de legume, în general, se consuma CRUD cu carne roșie sau pește oferind o savoare deosebita; în combinație cu brânzeturi proaspete, cum ar fi mozzarella sau raviggiolo care îmbunătățesc componenta de ulei proaspat vegetal, excelent cu paste, spanac, legume pe gratar, orez sau paste cu sos alb si parmezan ras.

Flag_of_Italy.svg             flos olei general           slow food           denomin dop

94.00 lei TVA inclus

În stoc

Cod Produs: SE45 Categorie:
  • Caracteristici
  • Recenzii (0)
  • Regiune de provenienta
Regiunea

Toscana

Volum

500 ml

Tip ulei

Extravirgin DOP PREMIAT

Aciditate

< 0,35 %

Aroma

Fructat mediu

Varietate masline

Frantoio, Moraiolo, Leccino, Olivastra

Gust

Proaspat si curat, se deschide cu o senzatie usor dulce, urmata de o prezenta placuta de amar si picant, de intensitate medie, o persistenta bogata de note vegetale, dominata de o senzatie erbacee de anghinare.

Miros

Fructat mediu, predomina maslina, cu note erbacee
de anghinare si fructe coapte, aroma de rosie in intensitate mai mica.

Polifenoli

489 mg/kg

Perioada de recoltare

Noiembrie-Decembrie

Altitudine

50-500 m

Metoda de extractie

Ciclu continuu in 24 ore de la recoltare in 2 faze.

Metoda de recoltare

Manual, presat la rece.

Zona productie

Colline della Val d’Orcia e della Maremma, TOSCANA

Despre producator

Productia de ulei de masline extravirgin Frantoio Franci a fost fondată în urmă cu aproape 70 de ani pe colinele din Montenero d’Orcia, în Toscana, pe pantele muntelui Amiata, atunci cand fratii Franco si Fernando Franci au cumparat o livadă istorica de masline numita „Vila Magra”,renovand un hambar vechi si transformandu-l in presa de ulei.
Anul 1995 este o piatra de hotar pentru compania Franci, deoarece incepe colaborarea dintre Fernando si fiul sau Giorgio, care aduce o stare noua de entuziasm si ingeniozitate la experienta tatalui sau, obiectivul find acela de a face cunoscut uleiul extravirgin Franci in zone cat mai indepartate de locul in care acesta se produce.
In 1996 apare Villa dei Magra Franci, primul ulei extravirgin al companiei comercializat în sticle si produs exclusiv cu masline din livada cu acelasi nume.
In 2000 se naste Vila Magra Gran Cru, obtinut din cele mai bune masline dintr-o microzona din livada Vila Magra unde terenul si vegetatia au caracteristici cu adevarat particulare. Vila Magra Gran Cru este produs numai în cei mai buni ani si se imbotiliaza numai in sticle numerotate si pentru un maxim de 2.100 litri.

Producator

Frantoio Franci

Acest mesaj se va inchide peste 20 s
Ajax Loading